Skip to content

Odchudzające właściwości grejpfruta

23 Maj 2009

Grejpfrut jest owocem, o którym uważa się, że jest idealnym posiłkiem podczas odchudzania. I jest to jak najbardziej prawdziwe stwierdzenie. Grejpfrut pomaga usuwać tłuszcz nagromadzony w ciele, który znajduje się w miejscach takich, jak pośladki, czy biodra. Sprawia również, że następna dawka tłuszczu, która przyjmowana jest do organizmu nie wnika.

Zaletą umieszczania w diecie grejpfrutów jest nie tylko pozytywny wpływ, jaki mają jego komponenty na obniżanie poziomu cholesterolu i obniżanie ciśnienia krwi, ale również wpływ na utratę masy ciała.

Badania wykazały, że spożywanie połowy tego owocu do każdego posiłku spowodowało obniżenie masy ciała o 7 kg w ciągu 12 tygodni, osoby, które nie umieściły w swojej diecie grejpfruta schudły tylko 1 kg w tym samym czasie. Na uwagę zasługuje również fakt, że u osób spożywających ten owoc nastąpiło zwiększenie poziomu produkowanej insuliny a co za tym idzie zmniejszył się poziom glukozy we krwi. Tego rodzaju dieta jest wskazana w profilaktyce przeciwcukrzycowej.

About these ads
No comments yet

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

WordPress.com Logo

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Twitter picture

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: